Route

Tippelzone

Voor de kaartlezers: de Nijmeegse tippelzone bevindt zich op de Nieuwe Marktstraat. Omdat er halverwege een hek is geplaatst, is die alleen in te rijden vanaf de Nieuwe Hezelpoort (zo heet dat stukje straat, dat grenst aan het Joris Ivensplein).

Routebeschrijving

Vanaf het Keizer Karelplein (=de centrale rotonde in het centrum) neem je de afslag richting Weurt (=Nassausingel).

Bij de eerste stoplichten (na 150 meter) rechtdoor rijden en de weg volgen tot je niet meer verder kunt (deze weg buigt naar links en rechts en heet de Kronenburgersingel, aan je rechterhand heb je het befaamde Kronenburgerpark).

Op het eind is een T-splitsing. Als je goed kijkt, zie je schuin rechts-tegenover je de rode lampjes van de Nieuwe Markt. Zie voor meer info daarover verderop.

Voor de tippelzone moet je bij die T-splitsing echter linksaf en snel daarna (na nog geen 50 meter) gelijk weer links. Dat is dus vóórdat de weg een stenen brug onderdoor gaat. Kijk wel even uit, je moet namelijk voorsorteren op een korte voorsorteerstrook, pal na een vluchtheuvel en rekening houden met tegenliggers.

Ramen

Kan je niet slagen op de tippelzone, dan zijn er nog de dames achter de ramen met rode lampjes op de nabijgelegen Nieuwe Markt. Dat moet te voet, want je kunt er niet langsrijden. Je kunt de auto kwijt op het schuin ertegenover gelegen Joris Ivensplein (let op: een gedeelte is dag én nacht alléén voor vergunninghouders!). Auto is ook te parkeren in het straatje van de tippelzone. Dan kan je tegelijk nog even langs de tippelende dames lopen. Wie weet levert dat nog een goed gesprek op…

Bron: BeauBo (Hookers.nl)


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *