Nijmegen helpt twaalf vrouwen uit de prostitutie

Dankzij een speciale één-op-éénaanpak van de gemeente Nijmegen en hulpverleningsinstanties, zijn de afgelopen twee jaar twaalf vrouwen uit de prostitutie gestapt.

Ze zijn geholpen bij geld- en verslavingsproblemen en bij het vinden van een woning en werk. Het gaat vooral om jonge vrouwen die werkzaam waren in de escortbranche of achter de ramen. Van zes andere vrouwen zijn de leefomstandigheden verbeterd en bij twee vrouwen is het seksueel misbruik gestopt. “Ik vind dat een mooi resultaat”, zegt de Nijmeegse wethouder Bert Frings. Zoals uit een tussentijdse evaluatie al duidelijk werd, is het niet gelukt om de prostituees van de Nijmeegse tippelzone uit het wereldje te halen. Frings: “Die ambitie bleek veel te hoog gegrepen. Hun problemen zijn zo complex, en met name hun drugsverslaving is vaak zo ernstig, dat stoppen geen reële optie is.”

De afgelopen jaren is, na een moeizaam begin, de samenwerking tussen instanties als NIM (maatschappelijk werk), IrisZorg (verslavingszorg), Jeugdzorg, politie en onderwijsinstelling verbeterd, blijkt uit een evaluatie van de GGD. Dat leidt ertoe dat vermoedens van gedwongen prostitutie of loverboyproblematiek eerder worden gesignaleerd en aangepakt.

Bron:

Gelderlander.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *