Meisje (17) twee keer gedwongen tot prostitutie; rechtbank legt daders celstraf op

De rechtbank in Arnhem heeft in een zaak rond seksuele uitbuiting van een meisje van 17 jaar vier van totaal vijf verdachten veroordeeld. De opgelegde straffen variëren van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Een 22-jarige man werd vrijgesproken.

De rechtbank veroordeelde twee andere mannen van 22, beiden uit Arnhem, een 30-jarige vrouw uit Arnhem, een 23-jarige Nijmegenaar en een 24-jarige Arnhemmer.

Twee keer slachtoffer

Het 17-jarige meisje was twee keer het slachtoffer van seksuele uitbuiting. Eén van de 22-jarige mannen, die verbleef op dat moment in een justitiële jeugdinrichting, vroeg haar geld voor hen samen te verdienen.

Hij bracht haar in contact met de vrouw. Die liet haar zeven weken in de prostitutie werken. De vrouw maakte onder andere foto’s van het meisje en gebruikte die voor seksadvertenties.

Gedwongen tot webcamseks

Het slachtoffer moest wat ze verdiende aan de man en vrouw afstaan. De 22-jarige man dwong haar bovendien aan webcamseks te doen. Ook dat geld moest ze afstaan.

Helaas voor haar waren de problemen na deze periode niet voorbij. Het meisje liep weg van huis en vroeg de 23-jarige man uit Nijmegen om hulp. Hij nam haar mee naar de woning van de 24-jarige man uit Arnhem. En toen begon alles weer opnieuw.

Weer belandde ze in de prostitutie. Het meisje werd gedurende een week mishandeld, mocht de woning niet uit en kreeg nauwelijks te eten. Toen het duo erachter kwam dat het meisje werd gezocht door haar ouders, hebben ze geprobeerd haar onherkenbaar te maken en haar te verhandelen.

De politie wist het slachtoffer op tijd te vinden.

Straffen

De rechtbank veroordeelde de eerste 22-jarige man voor mensenhandel tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De 30-jarige vrouw kreeg 30 maanden gevangenisstraf voor mensenhandel en het maken en verspreiden van kinderporno.

Een derde man, ook hij is 22, werd weliswaar vrijgesproken van mensenhandel, maar kreeg 15 maanden celstraf, waarvan 5 voorwaardelijk, aan zijn broek voor meerdere drugsdelicten, het doen van valse aangifte en verboden wapenbezit.
Erbarmelijke omstandigheden, zegt rechtbank

De mannen die in de tweede periode het meisje misbruikten kregen beiden 2 jaar gevangenisstraf. Voor de man van 23 is die 4 maanden voorwaardelijk, voor die van 24 jaar 8 maanden. Ze woonde maar een week bij de twee, maar de omstandigheden noemt de rechtbank zo erbarmelijk dat daar celstraf tegenover dient te staan.

Slachtoffer in therapie

Het meisje is drie jaar na het misbruik nog steeds in therapie en het is de vraag hoelang zij nog behandeling nodig heeft.

De man en vrouw uit de eerste periode moeten aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 15.000 euro betalen. De twee mannen uit de tweede periode moeten aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 5000 euro betalen. Daarnaast moeten zij de moeder van het meisje een schadevergoeding van ruim 1000 euro betalen.

Bron: Omroepgelderland.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Overvallen flatwoning in Hatert in gebruik voor illegale prostitutie

De flatwoning in de Nijmeegse wijk Hatert, die vrijdagavond werd overvallen, wordt gebruikt voor illegale prostitutie. Dat bevestigt woningbouwcorporatie Portaal desgevraagd aan de Gelderlander.

Bij de flat was het een komen en gaan van klanten. Er was sinds januari veel overlast, zeggen buurtbewoners die anoniem willen blijven.

Woningbouwcorporatie Portaal stelt diverse klachten te hebben gekregen. ,,Die hebben we onderzocht. De woning werd niet bewoond, maar werd aan sekswerkers ter beschikking gesteld om prostitutie te bedrijven”, zegt een woordvoerder van Portaal. De huur is opgezegd.

Overval

De flatwoning aan de Middachtenstraat zou vrijdag rond half elf door vier mannen zijn overvallen. De overvallers dreigden met een vuurwapen en gingen er met geld en mobiele telefoons vandoor. De politie spreekt in een persbericht van een ‘vermoedelijke woningoverval’. Onderzoek moet uitwijzen of de flat daadwerkelijk is overvallen. Er worden getuigen gezocht die vrijdagavond iets verdachts hebben gezien.

Intercom

,,Ik ben echt overvallen”, zegt een man op het bewuste adres. ,,Het was heel vervelend. Gelukkig ben ik niet gewond geraakt.” De man zegt in de flat te wonen. Hij wil alleen door de intercom spreken en wenst geen bezoek te ontvangen. Heeft zijn flat te maken met prostitutie? De intercomverbinding wordt abrupt verbroken.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Nijmeegse prostituees stoppen massaal met hun werk

In een jaar tijd zijn twintig Nijmeegse prostituees gestopt met hun werk. Terwijl dat niet eens het doel was van de nieuwe, vorig jaar opgezette prostitutie-aanpak.

,,Sekswerker is gewoon een legaal beroep in Nederland’’’, zeggen Rinke Rozie en Karen Gloudemans van de GGD Gelderland-Zuid, waar de regie ligt van die nieuwe aanpak. ,,Als mensen vrijwillig voor een legaal beroep kiezen, vind ik niet dat je erop moet inzetten dat ze iets anders gaan doen”, stelt Rozie.

Overblijfmoeder

Doel van de aanpak is misstanden tegengaan en toeleiden naar de juiste zorg. Prostituees die zorg kunnen gebruiken, lopen er tegenaan dat de gemeente die tegenwoordig in de wijk organiseert. ,,Maar je zegt niet zo makkelijk ‘Ik ben sekswerker van beroep’ in de wijk waar je misschien ook overblijfmoeder bent op school’’, zegt Rozie. Om dit te tackelen, heeft de gemeente een meldpunt in het leven geroepen. Sekswerkers met een vraag komen via dit meldpunt binnen bij het team van Rozie en Gloudemans.

Hulpvraag

De aanpak is in februari 2016 gestart. Sindsdien hebben zich 58 sekswerkers gemeld met een hulpvraag. Behalve de 20 die zijn uitgestapt, hebben zich er 10 tussentijds teruggetrokken. Voor 28 loopt nog een persoonlijk traject.

Bron: De Gelderlander

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Gegil van vrouwen: illegale prostitutie en illegale kamerverhuur in Nijmegen

Meerdere prostituees zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangetroffen in een woning in de wijk Heseveld. De kamer waar de dames aan het werk waren, werd illegaal aan hen verhuurd voor 75 euro per persoon per nacht.

Gillende dames

De politie kreeg vrijdagnacht een melding binnen van geluidsoverlast. In de omgeving was gestommel en gegil van vrouwen te horen. Omdat de politie niet wist wat ze te wachten stond, gingen ze er met meerdere eenheden op af. De herrie bleek uit een woning afkomstig.

Team mensensmokkel en prostitutie

De politie werd in de woning binnengelaten door een man die er op de bank zat. In de slaapkamer van de woning, waar maar één bed aanwezig was, bleken meerdere dames van lichte zeden aan het werk te zijn. De prostituees verklaarden betaald te krijgen voor hun nacht werk in de slaapkamer. Omdat dit ging om illegale prostitutie en illegale kamerverhuur, heeft de politie het team ‘mensensmokkel en prostitutie’ ingeschakeld. De dames bleken daar al bekend te zijn.

De gemeente en de woningbouwvereniging zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De zaak wordt nog verder onderzocht.

Bron: Omroepgelderland.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Op zoek naar een ‘happy end’? Niet in Arnhemse massagesalons

Bij controle van 5 Arnhemse massagesalons donderdag hebben gemeente en politie niets onoirbaars kunnen ontdekken.

In geen van de salons werden seksuele diensten ontdekt; van een massage met happy end was geen sprake. Samen met de belastingdienst werden de salons in de Arnhemse binnenstad bezocht om te keken of volgens de regels werd gewerkt.

Seksuele diensten
Van seksuele diensten is bij de controles niets gebleken. Wel bleek dat de salons hun administratie niet op orde hadden. De Belastingdienst onderzoekt dat verder.

Waarschuwing
Alle vijf de bedrijven zijn nog eens gewaarschuwd dat het aanbieden van seksuele diensten zonder vergunning verboden is. Na vragen uit de gemeenteraad beloofde burgemeester Herman Kaiser de Arnhemse raad in januari dat een speciaal onderzoeksteam van de politie de salons zou controleren op mogelijke prostitutie.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Nijmegen wil prostituees laten stoppen met werk

Nijmegen wil prostituees overhalen om te stoppen met hun werk. De gemeente krijgt een kwart miljoen subsidie van het rijk om dit voor elkaar te krijgen.

De betrokken instanties (maatschappelijk werk, verslavingszorg, GGD en MEE) denken van dit geld 40 prostituees per jaar te bereiken en er in totaal 10 te bewegen over te stappen op een ander bestaan. Dat geldt dan voor heel Gelderland-Zuid, van Nijmegen tot in Culemborg en Geldermalsen.

Eerdere poging

Nijmegen heeft in 2010 en 2011 ook al met rijksgeld geprobeerd prostituees aan ander werk (of passende zorg) te helpen. Van de iets meer dan 3 ton die hieraan is uitgegeven, is het uiteindelijk gelukt om 11 prostituees uit het vak te laten stappen.

Uren tekort

De betrokken instanties komen nu uren te kort om het opgebouwde netwerk in stand te houden en prostituees te helpen die aangeven dat ze ermee op willen houden. Terwijl volgens de gemeente Nijmegen het aantal aanmeldingen stijgt.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Arnhem trekt 350.000 euro uit voor prostituees die willen stoppen

De gemeente Arnhem gaat op zoek naar 350.000 euro om prostituees in elk geval nog ruim 2 jaar de kans te bieden te stoppen met betaalde seks. Dat heeft de ChistenUnie bedongen tijdens de coalitie-onderhandelingen vorig jaar met D66, SP en CDA.

De rijkssubsidie voor dit project stopt per 1 februari. Met dit geld kan het uitstapprogramma Next Step 2 jaar doordraaien. De afgelopen jaren hebben meer dan 20 prostituees door Next Step met succes stappen gezet op weg naar een leven zonder betaalde seks.

Lange adem

“Stoppen is een kwestie van lange adem. Wij zijn al blij als de vrouwen en mannen kleine stapje zetten om hun leven te verbeteren. Dan moet je denken aan het treffen van een regeling voor schulden, het regelen van huisvesting, een uitkering, verzekeringen, een paspoort of het herstellen van familiebanden”, zegt Tamara Visser, coördinator van Next Step.

Next Step werkt met vrouwen die tippelen, maar steeds vaker met mannen en vrouwen die thuis of in een club werken.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Speciaal politieteam duikt in Arnhem op massagesalons

Een speciaal onderzoeksteam van de politie gaat in Arnhem onderzoek doen naar mogelijke prostitutie in massagesalons. Dat heeft burgemeester Herman Kaiser na afspraken met politie en justitie beloofd aan de Arnhemse gemeenteraad.

Politiek was discussie ontstaan na geluiden uit Amsterdam dat klanten van massagesalons na een massage kunnen vragen om een zogenoemd ‘happy end’, waarbij seksuele handelingen worden verricht. Ook in Arnhem, waar zich de laatste tijd veel massagesalons hebben gevestigd, zou dit het geval kunnen zijn.

Amsterdam

De Arnhemse fractie van de VVD wilde dat de gemeente Arnhem anonieme controleurs op pad zou gaan sturen om poolshoogte te nemen in Thaise en Chinese massagesalons. De gemeente Amsterdam werkt al op die manier om helder te krijgen welke massagesalons eigenlijk een verkapte seksinrichting zijn.

Spijkerkwartier

Kaiser wil de bevindingen van het speciale onderzoeksteam van de politie opnemen in een onderzoek dat de gemeente sowieso al laat doen naar de stand van zaken in de prostitutie in de stad. Die heeft zich over Arnhem verspreid na het sluiten van de bordelen in het Spijkerkwartier, circa 10 jaar geleden.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Justitie eist werkstraf tegen man die minderjarige vriendin in prostitutie liet werken

Hij zou zijn minderjarige vriendin in de prostitutie hebben laten werken en volgens justitie naaktfoto’s en films van haar hebben verspreid. Daarom hangt een 21-jarige man uit Zevenaar zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een werkstraf boven het hoofd.

De man leerde het meisje kennen toen zij 15 jaar oud was. In de zomer van 2014 zou de man volgens justitie geregeld hebben dat het meisje betaalde seks had met drie klanten. Ook zou hij in een sekssauna en een seksbioscoop anderen hebben laten meekijken terwijl hij seks had met zijn vriendin.

Een minderjarige laten werken in de prostitutie is volgens justitie altijd strafbaar. Daarnaast vallen de foto’s en films onder het maken en verspreiden van kinderporno. ‘Het meisje is tot op de dag van vandaag bang dat de naaktfoto’s verspreid worden en vreest voor de gevolgen voor haar toekomst’, aldus de officier van justitie.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Bron: Tippelpagina.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Ex-bordeelbaas wil weer raamprostitutie in Spijkerkwartier

Als het aan ex-bordeelbaas Rudy Kousbroek ligt, zitten er volgend jaar weer enkele tientallen vrouwen achter de ramen in de Arnhemse wijk Het Spijkerkwartier.

Kousbroek is ervan overtuigd dat hem dat gaat lukken. “Ik heb er recht op. Alleen al op grond van de mondelinge toestemming van toenmalig wethouder Gerard Velthuizen.”

Eroscentrum
Kousbroek is al jaren met de gemeente Arnhem in onderhandeling over de bouw van een eroscentrum op een bedrijventerrein aan de Snelliusweg, maar de ex-bordeelbaas vindt dat hij alleen maar wordt tegengewerkt. “Daarom wil ik nu terug naar Het Spijkerkwartier, waar ik in de jaren 70 ben begonnen.”

Vergadering
Kousbroek grijpt daarbij terug op een vergadering in de jaren 80 die werd geleid door PvdA-wethouder Velthuizen. “Als wij vrijwillig zouden meewerken aan concentratie van de prostitutiepanden langs de spoordijk zouden wij daar nooit meer weg hoeven”, zegt Kousbroek.

Uit de lucht gegrepen
Velthuizen kan zich de vergadering in het gemeentehuis goed herinneren. “Die uitspraak is uit de lucht gegrepen. Dat kan ik ook niet hebben gezegd. Ik ging daar niet over. Ik had de raamexploitanten bij elkaar geroepen omdat de bedrijfstak veel overlast gaf in het gedeelte van de wijk waar nog een aantal prostitutiepanden gevestigd was. Daarom wilden wij alle prostitutie concentreren in het gedeelte bij de Spoordijk.”

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen