De Nijmeegse Beppie (88) woont tegenover prostituees.

Beppie Verhulsdonck (88) woont al jaren aan de Nieuwe Markt recht tegenover de prostituees. Zij kijkt bij hen naar naar binnen en andersom.

,,Ik ben er gister nog geweest. ‘Weet ik, is van jou’, zei die meid. Daar zit ze, kijk, met die roze nachtpon aan. Ik had dus mijn zeem uitgeleend, want ze wilden de ramen schoonmaken daar aan de overkant. Maar de werkster wilde ‘m niet teruggeven! Ik loop dan wel tegen de 90, maar ik zal ‘m terugkrijgen hoor! Anders halen ze er zelf maar één bij de Blokker, voor 29 piek. Maar goed, die meid zei dus: ‘is van buurvrouw’. En ik heb ‘m terug.’’

,,Ze spreken allemaal gebrekkig Nederlands, de meesten komen uit Polen. Het zijn lieve meiden, en mooi ook. Je snapt ’t niet hè, dat ze dit werk willen doen. Zitten de hele dag op een stoel, vanaf 8 uur ’s ochtends al. Soms komt er niemand. Of allemaal oude ploerten. Viezeriken. Er is er een keer een doodgegaan hè, een ouwe. Die zette altijd z’n motortje hier. Kwamen ze met de ziekenwagen, maar daar mocht ie niet in, want hij was al dood. Moet je voorstellen, dat de vrouw thuis bericht krijgt: gestorven op een hoer!’’

Hey Buurvouw

,,Zij moeten er ook zijn, die hoeren, die zullen er altijd zijn. Ik zit hier goed, al 40 jaar. Ik ken iedereen, ben niet op m’n mondje gevallen. Vroeger waren die tuintjes er nog niet, gingen ze allemaal hier in ’t portiek staan, die mannen. Toen hebben we gevraagd om een tuin. Als ze tegen m’n hek staan, stuur ik ze weg. ‘Wie zegt dat ik hier weg moet?, zeggen ze dan.’ Ik zeg dat! M’n dochter zegt dan: ‘Ma, kijk nou uit!’ Ik ben wel wat gewend hoor.’’

,,Die eigenaar van de panden is een hele aardige jongen, komt uit Amersfoort, heb ik gehoord. Hey buurvrouw!, zegt ie altijd. Hij wil dat pand dat leegstaat er ook bij, en een muurtje doorbreken zodat het allemaal samenkomt. ’t Is er netjes hoor, daar binnen. Mooi opgeknapt. Hij heeft ’t me allemaal laten zien. Tv’s hebben ze niet meer, ze zitten de hele dag op hun telefoontjes. Die rotdingen.’’

Waar is Beppie?

,,Ik breng die meiden vaak even wat, ik heb altijd van alles in huis. Koek met échte slagroom van de groothandel, ijsjes toen ’t zo warm was. Dan loop ik er even langs, steek ik een ijsco in de lucht. Ja, dat vinden ze fijn. Ze letten ook op mij hoor, als ik de gordijnen dicht heb en ik ben er niet, vragen ze zich af: waar is Beppie.’’

,,Vroeger, toen ik een kind was, zaten de hoeren op de Pepergas. En je had Groesbeekse Mieneke, die deed ’t thuis. Oudere vrouwen allemaal, met veel kleren aan. Tegenwoordig hebben ze alleen een bikini aan, of wat is ‘t. Ze kleden zich wel 4, 5 keer om op een dag. Om 4 uur ’s nachts moet ’t dicht, maar vaak is dat al eerder.’’

In de familie

,,Kijk! Daar komt er één naar buiten. Zo’n heer! Dat zou je toch niet zeggen, en gewoon een vrouw thuis hè. Hoeveel ze ervoor vragen weet ik niet, maar die meiden zitten hier meestal niet lang. Geen jaren. Ze vinden iemand waar ze mee trouwen. Een zoon van m’n zuster ook. Die stond hier, m’n eigen familie, naar de hoeren! Ik heb er een foto van gemaakt omdat m’n zuster het niet geloofde. Maar hij is met haar gaan samenwonen, een mooie meid hoor. Argentijnse.

Ze zeggen wel eens: Beppie, waarom woon je hier? Maar ze zullen me hier moeten wegdragen!’’

Bron: De Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Sexwerk.nl – Hét advertentieplatform voor vergunde & legale sexbedrijven & sexwerkers.

Sexwerk.nl is een 100% veilige en legale omgeving, om uw sexbedrijf en uw sexwerkers onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Dit geldt ook voor zelfstandige sexwerkers met een KvK inschrijving.

Sexwerk.nl is ontstaan naar aanleiding van de vele negatieve geluiden in de markt over de huidige advertentiesites, waar niet vergunde sexwerkers de boventoon voeren. Wij komen op voor de belangen van vergunde sexbedrijven en sexwerkers. Ons doel is om deze hun positie in de markt weer terug te geven.

Achter Sexwerk.nl zit een team van mensen met jarenlange ervaring in de erotiekbranche, met de juiste kennis van zaken die u als exploitant EN sexwerker als geen ander begrijpen.

Onderscheidend door:

100% legale en vergunde sexbedrijven / sexwerkers
Team van experts
Uw eigen bedrijfsprofiel online
Altijd gratis bereikbaar voor potentiële klanten
Persoonlijk contact
Betaalbaarheid

Méér dan alleen een advertentieplatform

Sexwerk.nl levert ook diverse branche ondersteunende (online) diensten & producten.

Wij kunnen u namelijk ook ondersteunen bij het maken van een nieuwe website, bedrijfsvideo- en foto’s, vormgeving / drukwerk, social media en de juiste marketing om uw bedrijf bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen.

We besteden veel aandacht aan het promoten van uw bedrijfsprofiel, en zijn graag bereid om het inrichten hiervan op Sexwerk.nl uit uw handen te nemen.

Sexwerk.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Einde van rosse buurt in Gelderse steden nadert

De laatste klassieke rosse buurt in een Gelderse binnenstad gaat grotendeels op slot. Twee prostitutiepanden aan de Nieuwe Markt in Nijmegen moeten op last van de gemeente dicht omdat de eigenaar een strafblad heeft. Hierdoor verdwijnen 24 werkplekken en staan de sekswerkers op straat.

De gemeente verlengt de exploitatievergunning van de eigenaren niet. Hiermee is het einde van de rosse buurt met prostituees achter ramen in Gelderland nabij.

Er blijft in Nijmegen nog een pand met prostituees achter het raam over, in Doetinchem zitten prostituees in een speciaal toegewezen pand op een industrieterrein. In Arnhem gingen de ramen in het vermaarde Spijkerkwartier al in 2006 ‘dicht’.

Geen blanco strafblad

De panden aan de Nieuwe Markt, die een raamprostitutiebedrijf met een wandelpassage vormen, staan op naam staat van vier eigenaren. Een van de vier heeft geen blanco strafblad. Hij heeft belastingfraude gepleegd en omzetbelasting niet betaald. Die zaak, die meer dan tien jaar geleden speelde, is de reden dat hij niet door de zogeheten Bibob-toets komt, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Nijmegen. ,,Het Bibob-beleid moet ervoor zorgen dat prostitutiepanden niet door criminelen worden gerund.’’

De vergunningen voor de exploitatie dateren van 2003 en waren voor onbepaalde tijd afgegeven. Maar volgens nieuwe regels die in 2016 in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) zijn opgenomen, moeten deze bedrijven elke vijf jaar een vergunning aanvragen. Burgemeester Hubert Bruls heeft de aanvragen van exploitant Roha Beheer, die de panden huurt van de eigenaren, vorige maand afgewezen.

Ongelijk

Roha Beheer vocht dit besluit aan, maar is nu door de rechter in het ongelijk gesteld. De panden in Nijmegen zullen een dezer dagen moeten sluiten. Dan resteert nog één pand aan de Nieuwe Markt met veertien werkplekken. Vorig jaar gingen ook al raamprostitutiepanden met veertien kamers in Nijmegen dicht. De exploitant ervan had geen nieuwe vergunning aangevraagd.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Meisje (17) twee keer gedwongen tot prostitutie; rechtbank legt daders celstraf op

De rechtbank in Arnhem heeft in een zaak rond seksuele uitbuiting van een meisje van 17 jaar vier van totaal vijf verdachten veroordeeld. De opgelegde straffen variëren van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Een 22-jarige man werd vrijgesproken.

De rechtbank veroordeelde twee andere mannen van 22, beiden uit Arnhem, een 30-jarige vrouw uit Arnhem, een 23-jarige Nijmegenaar en een 24-jarige Arnhemmer.

Twee keer slachtoffer

Het 17-jarige meisje was twee keer het slachtoffer van seksuele uitbuiting. Eén van de 22-jarige mannen, die verbleef op dat moment in een justitiële jeugdinrichting, vroeg haar geld voor hen samen te verdienen.

Hij bracht haar in contact met de vrouw. Die liet haar zeven weken in de prostitutie werken. De vrouw maakte onder andere foto’s van het meisje en gebruikte die voor seksadvertenties.

Gedwongen tot webcamseks

Het slachtoffer moest wat ze verdiende aan de man en vrouw afstaan. De 22-jarige man dwong haar bovendien aan webcamseks te doen. Ook dat geld moest ze afstaan.

Helaas voor haar waren de problemen na deze periode niet voorbij. Het meisje liep weg van huis en vroeg de 23-jarige man uit Nijmegen om hulp. Hij nam haar mee naar de woning van de 24-jarige man uit Arnhem. En toen begon alles weer opnieuw.

Weer belandde ze in de prostitutie. Het meisje werd gedurende een week mishandeld, mocht de woning niet uit en kreeg nauwelijks te eten. Toen het duo erachter kwam dat het meisje werd gezocht door haar ouders, hebben ze geprobeerd haar onherkenbaar te maken en haar te verhandelen.

De politie wist het slachtoffer op tijd te vinden.

Straffen

De rechtbank veroordeelde de eerste 22-jarige man voor mensenhandel tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De 30-jarige vrouw kreeg 30 maanden gevangenisstraf voor mensenhandel en het maken en verspreiden van kinderporno.

Een derde man, ook hij is 22, werd weliswaar vrijgesproken van mensenhandel, maar kreeg 15 maanden celstraf, waarvan 5 voorwaardelijk, aan zijn broek voor meerdere drugsdelicten, het doen van valse aangifte en verboden wapenbezit.
Erbarmelijke omstandigheden, zegt rechtbank

De mannen die in de tweede periode het meisje misbruikten kregen beiden 2 jaar gevangenisstraf. Voor de man van 23 is die 4 maanden voorwaardelijk, voor die van 24 jaar 8 maanden. Ze woonde maar een week bij de twee, maar de omstandigheden noemt de rechtbank zo erbarmelijk dat daar celstraf tegenover dient te staan.

Slachtoffer in therapie

Het meisje is drie jaar na het misbruik nog steeds in therapie en het is de vraag hoelang zij nog behandeling nodig heeft.

De man en vrouw uit de eerste periode moeten aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 15.000 euro betalen. De twee mannen uit de tweede periode moeten aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 5000 euro betalen. Daarnaast moeten zij de moeder van het meisje een schadevergoeding van ruim 1000 euro betalen.

Bron: Omroepgelderland.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Overvallen flatwoning in Hatert in gebruik voor illegale prostitutie

De flatwoning in de Nijmeegse wijk Hatert, die vrijdagavond werd overvallen, wordt gebruikt voor illegale prostitutie. Dat bevestigt woningbouwcorporatie Portaal desgevraagd aan de Gelderlander.

Bij de flat was het een komen en gaan van klanten. Er was sinds januari veel overlast, zeggen buurtbewoners die anoniem willen blijven.

Woningbouwcorporatie Portaal stelt diverse klachten te hebben gekregen. ,,Die hebben we onderzocht. De woning werd niet bewoond, maar werd aan sekswerkers ter beschikking gesteld om prostitutie te bedrijven”, zegt een woordvoerder van Portaal. De huur is opgezegd.

Overval

De flatwoning aan de Middachtenstraat zou vrijdag rond half elf door vier mannen zijn overvallen. De overvallers dreigden met een vuurwapen en gingen er met geld en mobiele telefoons vandoor. De politie spreekt in een persbericht van een ‘vermoedelijke woningoverval’. Onderzoek moet uitwijzen of de flat daadwerkelijk is overvallen. Er worden getuigen gezocht die vrijdagavond iets verdachts hebben gezien.

Intercom

,,Ik ben echt overvallen”, zegt een man op het bewuste adres. ,,Het was heel vervelend. Gelukkig ben ik niet gewond geraakt.” De man zegt in de flat te wonen. Hij wil alleen door de intercom spreken en wenst geen bezoek te ontvangen. Heeft zijn flat te maken met prostitutie? De intercomverbinding wordt abrupt verbroken.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Nijmeegse prostituees stoppen massaal met hun werk

In een jaar tijd zijn twintig Nijmeegse prostituees gestopt met hun werk. Terwijl dat niet eens het doel was van de nieuwe, vorig jaar opgezette prostitutie-aanpak.

,,Sekswerker is gewoon een legaal beroep in Nederland’’’, zeggen Rinke Rozie en Karen Gloudemans van de GGD Gelderland-Zuid, waar de regie ligt van die nieuwe aanpak. ,,Als mensen vrijwillig voor een legaal beroep kiezen, vind ik niet dat je erop moet inzetten dat ze iets anders gaan doen”, stelt Rozie.

Overblijfmoeder

Doel van de aanpak is misstanden tegengaan en toeleiden naar de juiste zorg. Prostituees die zorg kunnen gebruiken, lopen er tegenaan dat de gemeente die tegenwoordig in de wijk organiseert. ,,Maar je zegt niet zo makkelijk ‘Ik ben sekswerker van beroep’ in de wijk waar je misschien ook overblijfmoeder bent op school’’, zegt Rozie. Om dit te tackelen, heeft de gemeente een meldpunt in het leven geroepen. Sekswerkers met een vraag komen via dit meldpunt binnen bij het team van Rozie en Gloudemans.

Hulpvraag

De aanpak is in februari 2016 gestart. Sindsdien hebben zich 58 sekswerkers gemeld met een hulpvraag. Behalve de 20 die zijn uitgestapt, hebben zich er 10 tussentijds teruggetrokken. Voor 28 loopt nog een persoonlijk traject.

Bron: De Gelderlander

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Gegil van vrouwen: illegale prostitutie en illegale kamerverhuur in Nijmegen

Meerdere prostituees zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangetroffen in een woning in de wijk Heseveld. De kamer waar de dames aan het werk waren, werd illegaal aan hen verhuurd voor 75 euro per persoon per nacht.

Gillende dames

De politie kreeg vrijdagnacht een melding binnen van geluidsoverlast. In de omgeving was gestommel en gegil van vrouwen te horen. Omdat de politie niet wist wat ze te wachten stond, gingen ze er met meerdere eenheden op af. De herrie bleek uit een woning afkomstig.

Team mensensmokkel en prostitutie

De politie werd in de woning binnengelaten door een man die er op de bank zat. In de slaapkamer van de woning, waar maar één bed aanwezig was, bleken meerdere dames van lichte zeden aan het werk te zijn. De prostituees verklaarden betaald te krijgen voor hun nacht werk in de slaapkamer. Omdat dit ging om illegale prostitutie en illegale kamerverhuur, heeft de politie het team ‘mensensmokkel en prostitutie’ ingeschakeld. De dames bleken daar al bekend te zijn.

De gemeente en de woningbouwvereniging zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De zaak wordt nog verder onderzocht.

Bron: Omroepgelderland.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Op zoek naar een ‘happy end’? Niet in Arnhemse massagesalons

Bij controle van 5 Arnhemse massagesalons donderdag hebben gemeente en politie niets onoirbaars kunnen ontdekken.

In geen van de salons werden seksuele diensten ontdekt; van een massage met happy end was geen sprake. Samen met de belastingdienst werden de salons in de Arnhemse binnenstad bezocht om te keken of volgens de regels werd gewerkt.

Seksuele diensten
Van seksuele diensten is bij de controles niets gebleken. Wel bleek dat de salons hun administratie niet op orde hadden. De Belastingdienst onderzoekt dat verder.

Waarschuwing
Alle vijf de bedrijven zijn nog eens gewaarschuwd dat het aanbieden van seksuele diensten zonder vergunning verboden is. Na vragen uit de gemeenteraad beloofde burgemeester Herman Kaiser de Arnhemse raad in januari dat een speciaal onderzoeksteam van de politie de salons zou controleren op mogelijke prostitutie.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Nijmegen wil prostituees laten stoppen met werk

Nijmegen wil prostituees overhalen om te stoppen met hun werk. De gemeente krijgt een kwart miljoen subsidie van het rijk om dit voor elkaar te krijgen.

De betrokken instanties (maatschappelijk werk, verslavingszorg, GGD en MEE) denken van dit geld 40 prostituees per jaar te bereiken en er in totaal 10 te bewegen over te stappen op een ander bestaan. Dat geldt dan voor heel Gelderland-Zuid, van Nijmegen tot in Culemborg en Geldermalsen.

Eerdere poging

Nijmegen heeft in 2010 en 2011 ook al met rijksgeld geprobeerd prostituees aan ander werk (of passende zorg) te helpen. Van de iets meer dan 3 ton die hieraan is uitgegeven, is het uiteindelijk gelukt om 11 prostituees uit het vak te laten stappen.

Uren tekort

De betrokken instanties komen nu uren te kort om het opgebouwde netwerk in stand te houden en prostituees te helpen die aangeven dat ze ermee op willen houden. Terwijl volgens de gemeente Nijmegen het aantal aanmeldingen stijgt.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Arnhem trekt 350.000 euro uit voor prostituees die willen stoppen

De gemeente Arnhem gaat op zoek naar 350.000 euro om prostituees in elk geval nog ruim 2 jaar de kans te bieden te stoppen met betaalde seks. Dat heeft de ChistenUnie bedongen tijdens de coalitie-onderhandelingen vorig jaar met D66, SP en CDA.

De rijkssubsidie voor dit project stopt per 1 februari. Met dit geld kan het uitstapprogramma Next Step 2 jaar doordraaien. De afgelopen jaren hebben meer dan 20 prostituees door Next Step met succes stappen gezet op weg naar een leven zonder betaalde seks.

Lange adem

“Stoppen is een kwestie van lange adem. Wij zijn al blij als de vrouwen en mannen kleine stapje zetten om hun leven te verbeteren. Dan moet je denken aan het treffen van een regeling voor schulden, het regelen van huisvesting, een uitkering, verzekeringen, een paspoort of het herstellen van familiebanden”, zegt Tamara Visser, coördinator van Next Step.

Next Step werkt met vrouwen die tippelen, maar steeds vaker met mannen en vrouwen die thuis of in een club werken.

Bron: Gelderlander.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen